uw@gi
/serwer pocztowy   /konto ftp



Przykładowe konto - klient@viapc.pl


1.0  Logowanie do programu obsługi konta

  • "Nazwa domeny" - wpisz nazwę domeny Twojego konta
  • "Nazwa użytkownika" - wpisz nazwę Twojego konta
  • "Hasło" - wpisz Twoje hasło
  • "Zaloguj się"



1.1  Zmiana hasła

  • Zmiana hasła następuje po dwukrotnym wpisaniu nowego hasła i "Zapisaniu zmian"
  • "Wyczyść" umożliwia rezygnację ze zmiany opcji przed "Zapisaniem zmian" dla całego konta



1.2  Opis konta

  • "Opis" - opis nadany przez administratora (nie zmieniaj)
  • "Quota" - pojemność konta w MB
  • "Wyczyść" umożliwia rezygnację ze zmiany opcji przed "Zapisaniem zmian" dla całego konta



1.3  Reguły poczty

  • "Poczta ma pozostawać na koncie"
    Opcja musi być włączona jeśli nie przesyłasz poczty na inne konta
  • "Zabezpieczenie antywirusowe"
    Działanie programu polega na modyfikacji rozszerzeń plików w których najczęściej znajdują się wirusy (exe, vbs, vbe, com, chm, bat, pif, sys, scr, rtf, html, class oraz plików exella oraz worda z makrami) i dopisaniu do jego nazwy "FIXED-1" dzięki czemu plik nie zostanie automatycznie uruchomiony a wirus się nie uaktywnii. Za każdym razem taki plik należy sprawdzić programem antywirusowym, przed jego uruchomiem.
  • "Poczta ma być przesyłana na konta"
    Masz możliwość wpisania do trzech kont, na które automatycznie poczta trafiająca na Twoje konto będzie przesyłana. Przy włączonej opcji "Poczta ma pozostawać na koncie" - kopia poczty pozostanie na koncie. Przy wyłączonej opcji "Poczta ma pozostawać na koncie" - system nie zostawi kopi poczty na Twoim koncie.
  • "Wyczyść" umożliwia rezygnację ze zmiany opcji przed "Zapisaniem zmian" dla całego konta



1.4  Powiadomienie SMS

  • Na wpisany numer telefonu komórkowego system przesyła powiadomienie o przychodzącej poczcie
  • UWAGA: zapytaj swojego operatora o zasady realizacji takiej usługi



1.5  Autoresponder

  • "Autoresponder ma być aktywny" - włączenie tej opcji spowoduje, że na adres nadawcy poczty wysłanej na Twoje konto, automatycznie zostanie przesłany list z treścią zawartą w okienku poniżej
  • "Zapisz zmiany" umożliwia zapisanie wszystkich wprowadzonych modyfikacji
  • "Wyloguj" umożliwia wylogowanie z progamu obsługi konta
  • "Wyczyść" umożliwia rezygnację ze zmiany opcji przed "Zapisaniem zmian" dla całego konta
Powodzenia :)